Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър е поискал

...
Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър е поискал
Коментари Харесай

US Конгресът иска обяснение за изтеклите секретни документи

Лидерът на болшинството в Сената на САЩ Чък Шумър е изискал конфиденциален брифинг за всички сенатори по отношение на изтеклите секретни документи на Съединени американски щати за войната в Украйна, заяви Washinton Examiner.

Все още не са определени дата или час за него.

Припомняме, че документите започнаха да се повявят в обществените мрежи на порции от март. Въпреки първичните отричания на Съединени американски щати, Украйна и други страни, управляващите признаха за вероятен пробив и оповестиха, че са взети ограничения против сходни удари.

Също по този начин се твърди, че редица документ са били редактирани. 

Не се прецизира типът на документите.

Русия бе упрекната, че стои зад приключването, само че тя отхвърля. 

Множество документи на Пентагона, изтекли онлайн, демонстрират какъв брой надълбоко са проникнали Съединените щати в съветските служби за сигурност и разузнаване, позволявайки на военни чиновници да предизвестяват Украйна за планувани офанзиви на фона на нашествието на Кремъл. Изтичането на информация е едно от най-мащабните, включващи хипотетични класифицирани военни документи на Съединени американски щати от десетилетие. Екип на Пентагона проверява и преглежда въздействието на разкриването, сподели представителят Крис Мийгър пред кореспонденти в понеделник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР